WalkPAD valge Logo

WALKPAD Täisteenusrendi üldtingimused

Kehtivad alates 01.05.2024

1. ÜLDSÄTTED

1.1. Käesolevad üldtingimused (edaspidi “Tingimused”) sätestavad Rentniku ja Rendileandja vahel sõlmitud vallasasja rendilepingu (edaspidi “Lepingu”) tingimused ja moodustavad Lepingu lahutamatu osa.

1.2. Rentnik ja Rendileandja edaspidi ühiselt nimetatud ka kui Pooled, eraldi Pool.

1.3. Lepingu sõlmimisel kinnitab Rentnik, et on Tingimustega ja selles viidatud dokumentidega põhjalikult tutvunud ning nõus nende kohaldamisega Lepingule. Lepingu sõlmimisel kinnitab Rentnik, et ta on vähemalt 18-aastane teovõimeline füüsiline isik ja tal on kõik vajalikud õigused Lepingu sõlmimiseks.

1.4. Lepingu lahutamatuks osaks on eritingimused, käesolevad Tingimused ja nende olemasolul Lepingu lisad ning mud seonduvad Poolte kokkulepped.

1.5. Tingimuste vastuolu korral lähtuvad Pooled esmajärjekorras eritingimustes toodud tingimustest ning seejärel üldtingimustest.

2. LEPINGU ESE

2.1. Lepingu alusel annab Rendileandja Rentnikule Lepingus sätestatud tingimustel kokkulepitud perioodiks (edaspidi “Rendiperiood”) kasutada ühe või mitu eritingimustes (edaspidi “Eritingimused”) nimetatud vallasasja (edaspidi “Seade”) ning osutab Rentnikule Lepingus kokkulepitud teenuseid. 

2.2. Rentnik kohustub tasuma Rendileandjale Rendiperioodi eest Lepingus sätestatud renti (edaspidi “Rent”) ja muid Poolte vahel kokkulepitud tasusid. Kasutama Seadet heaperemehelikult rakendades mõistlikku hoolsust ja tagastama Seadme Eritingimustes sätestatud tähtajaks Rendileandjale.

2.3. Leping ja Lepinguga reguleeritud rendisuhe ei ole ühelgi viisil käsitletav finantsteenuste osutamise suhtena. Lepingu tõlgendamisel lähtutakse Lepingu Eritingimustest, Tingimustest ja sisulisest õigussuhte eesmärgist Poolte vahel.

3. OMANDIÕIGUS

3.1. Lepingu alusel ei teki Rentnikul Seadme suhtes omandiõigust. Rentnikul ei ole õigust Seadet käsutada ega koormata kolmandate isikute õigustega, samuti loovutada Lepingu alusel saadud õiguseid kolmandatele isikutele.

3.2. Rendileandjal ei teki ühelgi tingimusel kohustust müüa Seadet peale Rendiperioodi lõppemist Rentnikule. 

3.3. Rentnikul ei ole õigust anda Seadet allrendile.

4. TEATED

4.1. Kui Lepingus ei ole sätestatud teisiti, tuleb Pooltele adresseeritud avaldused ja teated saata e-postiga Poolele Eritingimustes märgitud kontaktidel. E-postiga saadetud teade loetakse adressaadi poolt kättesaaduks järgmisel tööpäeval peale saatja e-posti serverist väljasaatmist. Pooled on kohustatud teatama Lepingu täitmiseks vajalike kontaktandmete muutumisest viivitamata.

5. RENDILEANDJA TEENUSED

5.1. Rendileandja osutab täisealistele füüsilistele õigus- ja teovõimelistele isikutele Seadme rendi täisteenust. Rendileandja osutab ise või tagab kolmandate isikute kaudu Rentnikule Eritingimustes sätestatud teenuste osutamise (edaspidi “Põhiteenused”).

5.2. Lisaks Põhiteenustele võivad Pooled leppida kokku ka teiste Rendileandja poolt pakutavate teenuste osutamiseks Rentnikule (edaspidi “Lisateenused”). Lisateenuste osutamine toimub Rendileandja poolt Rendileandja tingimustel ja tasu eest.

5.3. Rendileandjal on õigus otsustada milliseid kaupu renditavate Seadmete valikus pakkuda ning valida partnereid (edaspidi „Partner“) kelle kaudu Rendileandja renditavad Seadmed soetab.

6. LEPINGU JÕUSTUMINE JA TÄHTAEG

6.1. Leping jõustub Rentniku poolt esimese Rendi makse tasumisega, kui Pooled ei ole Eritingimustes kokku leppinud Lepingu sõlmimist muus vormis.

6.2. Lepingu tähtajaks on Rendiperiood, mis on sätestatud Eritingimustes ja mille arvestus algab Seadme Partneri poolt laost väljastamise kuupäevast. Leping ei muutu tähtajatuks ega pikene automaatselt mingil tingimusel va juhul, kui Pooled selliselt eraldi kokku lepivad.

7. TASU

7.1. Rentnik kohustub tasuma Renti vastavalt Lepingule. Rentnik tasub Renti igakuiste maksetena kokkulepitud Rendiperioodi jooksul. Põhiteenuste tasu sisaldub Rendi tasus.

7.2. Lisateenuste eest kohustub Rentnik tasuma Rendileandja arvete alusel vastavalt Lisateenuste osutamise ajal kehtivale Rendileandja hinnakirjale.

7.3. Juhul, kui Rendileandja võimaldab Lepingu muutmist Rentniku taotlusel, rakendub Lepingu igakordsel muutmisel ühekordne Lepingu muutmise tasu (edaspidi “Lepingu Muutmise Tasu”), mille suurus on avaldatud Rendileandja hinnakirjas.

7.4. Rentniku soovil Lepingu ennetähtaegsel lõpetamisel kohustub Rentnik tasuma ühekordset Lepingu lõpetamise tasu (edaspidi “Lepingu Lõpetamise Tasu”), mis võrdub Rendi maksete summaga alates Lepingu ülesütlemisest kuni kokkulepitud Rendiperioodi lõpuni.

7.5. Käesoleva Lepingu alusel makstavatele tasudele lisandub käibemaks.

8. MAKSETINGIMUSED

8.1. Rentnik on kohustatud tasuma esimese Rendi makse Rendileandjale Lepingu sõlmimisel. Rendileandja esitab: 

järgmise Rendi arve ühe kalendrikuu möödumisel arvates Seadme laost väljastamise kuupäevast ja 

järgnevad arved kord kalendrikuus sama maksekuupäevaga. Kui maksekuupäeva antud kalendrikuus ei ole, on maksepäev alati hiljemalt kalendrikuu viimasel päeval. Arved esitatakse Rentniku e-posti aadressile kui Pooled ei ole teisiti kokku leppinud.

8.2. Rentnikul on kohustus tasuda Rent Rendileandja arveldusarvele arvel märgitud tähtajaks alates arve väljastamisest, kui Leping ei sätesta teisiti või kui Pooled ei ole kokku leppinud teistsuguses maksetähtajas.

8.3. Maksekohustus loetakse täidetuks, kui arvel märgitud summa on arvel märgitud tähtajaks täielikult laekunud Rendileandja pangakontole. Arve mittekättesaamine ei vabasta Rentnikku Rendi ning selle mittetähtaegse tasumisega tekkinud viiviste tasumisest.

8.4. Juhul, kui Rentnikul ei ole põhjusel, mis ei tulene Rendileandjast, võimalik Seadet kasutada või Seadme kasutamine on piiratud, samuti juhul kui Seade ei sobi kasutamiseks Rentniku kavandatud eesmärgil, ei vabasta see Rentnikku Lepingust tulenevate kohustuste täitmisest,eelkõige Rendi ja muude maksete tasumisest ning Seadme  tagastamise kohustusest Rendileandjale.

8.5. Rentniku poolt tasutud Rendi maksed ei kuulu Rendileandja poolt osaliselt ega täielikult tagastamisele sõltumata asjaolust kas Rentnik kasutas renditud Seadet või mitte ega juhul kui Rentnik tagastab Seadme Rendileandjale enne Rendiperioodi lõppu, välja arvatud punktis 13.1 sätestatud juhul.

9. SEADME ÜLEANDMINE

9.1. Rendileandja on kohustatud andma Seadme üle Rentnikule tingimusel, et Rentnik on tasunud esimese Rendi makse. Rendi makse loetakse tasutuks, kui see on laekunud Rendileandja pangakontole.

9.2. Rentnik on kohustatud Lepingu sõlmimisel esitama Rendileandjale õiged ja kehtivad kontaktandmed ja mud tehingu tegemiseks vajalikud isikuandmed. Rendileandjal on õigus Rentniku poolt esitatud andmete õigsust eeldada ning nendele tugineda.

9.3. Rendileandja korraldab Seadme kohaletoimetamise Rentniku poolt valitud viisil kas:

üleandmisega Partneri müügikohas või

toimetamine kulleriga Rentniku poolt määratud aadressile. Rendileandjal on õigus volitada Seadme kohaletoimetamiseks kolmandaid isikuid.

9.4. Eeldatav Seadme tarneaeg sõltub sellest, kas Seade on laos kohapeal olemas või on vaja Seade tellida. Üldjuhul on laos oleva Seadme tarneaeg kuni kolmkümmend (30) kalendripäeva ning tellitavatel Seadmetel kuni kolm (3) kalendrikuud arvates Lepingu sõlmimisest. Rendileandjal on õigus esialgset tarneaega pikendada kuni seitsme (7) tööpäeva võrra.

9.5. Rendileandja kohustub Rentniku viivitamatult teavitama tarneaja või muude Seadme kättetoimetamisega seonduvate tingimuste muutumisest. Rendileandja võib Rentniku teavitamiskohustuse täita Partneri kaudu.

9.6. Seadme Rentnikule kättetoimetamise kohustus loetakse täidetuks Seadme üleandmisel Rentnikule isiklikult või tema esindajale. Seadme juhusliku hävimise või kahjustumise riisiko läheb Rentnikule üle kauba üleandmise hetkel.

9.7. Juhul, kui Seadmel esineb üleandmisel väliseid ja nähtavaid vigastusi või Seade ei vasta koguseliselt või toote omadustelt Rendileandjaga Lepingus kokkulepitule, on Rentnikul õigus Seadme vastuvõtmisest keelduda, tehes saatelehele sellekohase märkuse ja teavitades viivitamata Rendileandjat. 

9.8. Allkirjastades kulleri saatelehe kinnitab Rentnik, et kauba üleandmise momendil oli pakend terve ja ta on Rahul pakendi seisundiga. Seadmel ei ole nähtavaid väliseid vigastusi ja et talle anti üle Rendileandjaga kokkulepitud tingimustele vastav kaup. 

9.9. Rentnik vastutab ka kõikide Seadme puuduste, tehniliste rikete ja Seadmele tekkinud kahjustuste eest, mis ei ole kaetud tootja või müüja garantiiga ja mis ei ole fikseeritud üleandmisel.

10. SEADME PARANDAMINE JA VAHETAMINE

10.1. Rendileandja on kohustatud tagama Rentnikule defektiga Seadme või vale Lepingu tingimustele mittevastava Seadme üleandmise korral Seadme parandamise ja/või vahetamise Lepingu tingimustele vastava Seadme vastu. Seadme parandamine ja vahetamine toimub vastavalt seaduses ja Lepingus sätestatud tingimustele.

10.2. Seadme puuduste esinemise korral, samuti juhul, kui Seadme kasutamine on muul viisil takistatud asjaolu tõttu, mille eest vastutab Rendileandja, on Rendileandja vastutus piiratud puuduse või takistuse tõttu Rentnikule tekkinud otsese varalise kahju hüvitamisega.

10.3. Tootja garantii tingimused on sätestatud Seadme tootja poolt ning Rendileandja ei vastuta tootja garantii tingimuste täitmise eest.

11. SEADME KASUTAMINE

11.1. Rentnik on kohustatud kasutama Seadet eesmärgipäraselt, heaperemehelikult, hoolikalt, säästlikult ja järgima kasutamisel Seadme kasutusjuhendit ning tehnilise hoolduse eeskirju. Rentnik vastutab Rendileandja ees kolmandate isikute poolt Seadme kahjustamise eest. 

11.2. Rentnikul ei ole lubatud Seadet mingil kujul muuta, täiustada, dekoreerida või ümber ehitada/seadistada. Rentnik kohustub hoiduma igakülgselt tegevustest, mis võivad avaldada negatiivset mõju Seadme seisukorrale ja sihtotstarbelisele kasutamisele.

11.3. Rentnikul on õigus Seadet remontida või parendada üksnes Rendileandja poolt heaks kiidetud Partneri juures. Sobivate Partnerite nimekirja ja juhised Seadme remontimiseks avaldab Rentnikule Rendileandja.

11.4. Rentnik on kohustatud Rendileandja nõudmisel esitama Seadme esimesel võimalusel Rendileandjale või tema poolt volitatud kolmandale isikule ülevaatamiseks või Rentniku kohustuste täitmise kontrollimiseks.

12. SEADME KAHJUSTUMINE VÕI HÄVIMINE

12.1. Kui Seade on kahjustunud või hävinud, teavitab Rentnik koheselt Rendileandjat, Rendileandja Partnerit või mud Rendileandja poolt volitatud Partnerit juhtumist ning on kohustatud viima Seadme viivitamata Partneri juurde ülevaatusele. Juhul, kui Seadmele ei laiene tootjagarantii, korraldab Seadme kahjujuhtumi järgse remondi Rendileandja. Rendileandjal on õigus otsustada, kas Seade parandatakse või vahetatakse välja.

12.2. Kui Rentnik ei ole Seadmele valinud kindlustuskaitset, on Rentnik kohustatud tasuma Partnerile Seadme paranduskulud vastavalt Partneri hinnakirjale. Seadme täishävingu korral on Rentnik kohustatud Rendileandjale

hüvitama Seadme turuhinna täies ulatuses ja

tasuma Lepingu Lõpetamise Tasu.

12.3. Kui Rentnik on valinud Seadmele kindlustuskaitse, tagab Rendileandja kindlustusvõtjana Rendiperioodiks Seadme suhtes kindlustuskaitse vastavalt valitud kindlustusteenuse 3 pakkujaga kokkulepitud tingimustele (edaspidi “Kindlustustingimused”). Rentnik on kohustatud Rendileandja poolt valitud kindlustusteenuse pakkuja Kindlustustingimusi täitma.

12.4. Rentnik on kohustatud iga kahjujuhtumi korral hüvitama Rendileandjale omavastutuse summas, mille määrad on sätestatud Kindlustustingimustes ja mille Rendileandja teeb Rentnikule tutvumiseks kättesaadavaks enne Lepingu sõlmimist.

12.5. Rentnikul on võimalus kahjujuhtumi korral saada Partnerilt Seadme remondi või välja vahetamise ajaks asendusseade. Partneril on õigus rakendada asendusseadme kasutamise eest tasu vastavalt Partneri hinnakirjale, mille Rentnik kohustub tasuma otse Partnerile.

12.6. Juhul, kui Rentnik rikub Seadme kasutamisel Lepingut ja/või Kindlustustingimusi, mille tõttu kindlustuskaitse ei laiene Seadmele, on Rentnik kohustatud tasuma Partnerile Seadme paranduskulud vastavalt Partneri hinnakirjale. Seadme täishävingu korral on Rentnik kohustatud Rendileandjale

hüvitama Seadme turuhinna täies ulatuses ja

tasuma Lepingu Lõpetamise Tasu.

13. LEPINGUST TAGANEMINE

13.1. Rentnikul on õigus sidevahendi abil sõlmitud Lepingust taganeda ilma põhjust avaldamata, neljateistkümne (14) kalendripäeva jooksul alates Seadme kättesaamisest. Lepingust taganemiseks esitab Rentnik Rendileandjale Partneri kaudu avalduse.

13.2. Rendileandja on kohustatud tagastama Rentniku poolt Lepingu sõlmimisel tasutud esimese Rendi makse neljateistkümne (14) kalendripäeva jooksul arvates Lepingust taganemise avalduse esitamisest.

13.3. Rendileandjal on õigus Lepingust taganeda kui Rentnik viivitab kättesaadavaks tehtud Seadme vastuvõtmisega kauem kui neliteist (14) kalendripäeva alates Seadme kättesaadavaks tegemisest. Käesolevas punktis nimetatud juhul Lepingust taganemise korral on Rendileandjal õigus Rentniku poolt Lepingu sõlmimisel makstud esimest Rendi makset Rentnikule mitte tagastada.

14. LEPINGU LÕPPEMINE

14.1. Leping lõpeb 

Rendiperioodi möödumisel,

Lepingu lõpetamisel Poolte kokkuleppel või

Lepingu ülesütlemisel Lepingus sätestatud alustel.

14.2. Seadme varguse või täishävingu korral lõpeb Leping, kui Rentnik on Rendileandjale 

hüvitanud Seadme turuhinna täies ulatuses ja 

tasunud Lepingu Lõpetamise Tasu. Kindlustusjuhtumiks tunnistamise puhul lõpeb Leping alates kindlustushüvitise väljamaksmisest Rendileandjale.

15. LEPINGU LÕPETAMINE

15.1. Rentnikul on õigus Leping igal ajal üles öelda, sõltumata põhjusest, teatades sellest Rendileandjale kolmkümmend (30) kalendripäeva ette ning tasudes Lepingu Lõpetamise Tasu ja hüvitama tagastatava Seadme väärtuse vähenemise.

15.2. Rendileandjal on õigus Leping erakorraliselt üles öelda ning nõuda Rentnikult leppetrahvina Lepingu Lõpetamise Tasu maksmist, kui: 

Rentnik rikub oluliselt Lepingut, viivitades enam kui kahe (2) kalendrikuu Rendi makse ja/või muude Lepingus kokku lepitud tasude järjestikuse tasumisega;

Rentnik on andnud Lepingu sõlmimise käigus või Rendiperioodi kestel Rendileandjale ebaõiget või puudulikku teavet;

Rentnikul on võlgnevused võlausaldajate ees, mis Rendileandja hinnangul mõjutavad Rentniku finantsseisundit selliselt, et tekib põhjendatud kahtlus Rentniku võimes Lepingust tulenevaid kohustusi täita;

ülesütlemiseks esineb mõni muu Lepingust või seadusest tulenev alus.

16. SEADME TAGASTAMINE

16.1. Rendiperioodi lõppedes on Rentnik kohustatud Seadme tagastama hiljemalt Rendiperioodi lõppemise kuupäeval.

16.2. Lepingu lõppemisel erakorralise ülesütlemise tagajärjel on Rentnik kohustatud Seadme tagastama hiljemalt neljateistkümne (14) kalendripäeva möödumisel Lepingu lõppemise kuupäevast.

16.3. Tingimuste punktis 13.1 sätestatud juhul Lepingust taganemise korral on Rentnik kohustatud Seadme tagastama hiljemalt neljateistkümne (14) kalendripäeva möödumisel taganemisavalduse tegemisest. Rentnikul on kohustus Seade tagastada tervena ja kahjustamata originaalpakendis Rendileandja volitatud esindajale.

16.4. Rentnik on kohustatud Seadme tagastama kõigil Lepingus nimetatud juhtudel Rendileandja poolt määratud ajal ja kohas Rendileandja volitatud esindajale.

16.5. Seadme tagastamisel teostab Rendileandja poolt volitatud esindaja Seadme seisukorra ülevaatuse ning koostab kirjaliku vastuvõtmise akti, milles fikseeritakse esialgse visuaalse vaatluse alusel Seadme seisund valduse üleandmisel Rendileandjale ning mille allkirjastamisest loetakse Seadme valdus, juhusliku hävimise riisiko ja Seadmega seonduv vastutus Rendileandjale üle läinuks, va osas, mis on põhjustatud akti allkirjastamise hetkele eelnenud sündmustest.

16.6. Seade peab olema tagastamisel samas kompleksuses, sisaldama kõiki kaasa antud või sellele paigaldatud lisaseadmeid ja muid parendusi. Seadmel ei tohi olla kahjustusi, mis ületavad normaalset kulumist. Seadme normaalset kulumist ületavate kahjustuste parandamisega ja puuduvate Seadmega komplekti kuuluvate lisaseadmetega seotud kulud hüvitab Rentnik.

16.7. Juhul, kui Rentnik ei täida punktis 16.3 sätestatud kohustust tagastatava Seadme seisundi kohta, on Rentnik kohustatud hüvitama Partnerile kahju Seadme väärtuse vähenemise ulatuses.

16.8. Kõik Seadme tagastamisega seotud kulud kannab Rentnik.

17. SEADME TAGASTAMISEGA VIIVITAMINE

17.1. Kui Rentnik ei tagasta Seadet neljateistkümne (14) kalendripäeva jooksul Rendiperioodi lõppemise kuupäevast või Lepingu lõppemise kuupäevast, on Rendileandjal õigus nõuda Rentnikult Seadme maksumuse hüvitamist vastavalt turuhinnale.

17.2. Juhul, kui Rentnik tagastab Seadme enne punktis 17.1 toodud tähtaja möödumist vabaneb Rentnik Seadme turuhinna hüvitamisest kuid on kohustatud tasuma Rendileandjale leppetrahvi kahe (2) kuu Rendi makse ulatuses.

17.3. Kui Rentnik ei tagasta Seadet punktis 16.3 toodud tähtaja jooksul, loetakse, et Rentnik ei ole Lepingust taganenud ja Rendilendjal on õigus esimest Rendi makset Rentnikule mitte tagastada.

18. VIIVIS JA VÕLGNEVUS

18.1. Juhul, kui Rentnik viivitab arve tasumisega, on Rendileandjal õigus nõuda füüsilisest isikust Rentnikult hinnakirjale vastavat viivise määra võlgnetavast summast iga viivituses oldud kalendripäeva eest kuni võlgnetava summa täies mahus tasumiseni. Viivise arvestus algab maksetähtpäevale järgnevast päevast ja lõpeb võlgnetava summa tasumise päeval (kaasa arvatud). 

18.2. Arve maksetähtpäevaks tasumata jätmisel on Rendileandjal õigus saata Rentnikule Rendileandja hinnakirjas sätestatud hinnaga meeldetuletus.

19. LÕPPSÄTTED

19.1. Lepingule kohaldatakse Eesti Vabariigi õigust.

19.2. Lepingu üksiku sätte kehtetus või tühisus ei vabasta Pooli teiste Lepingu sätete täitmise kohustusest ning ei too kaasa kogu Lepingu või käesolevate Tingimuste teiste sätete kehtetust.

19.3. Rendileandjal on õigus käesolevaid Tingimusi igal ajal ühepoolselt muuta, teatades sellest Rentnikule vähemalt ühe (1) kalendrikuu ette. Juhul, kui Tingimuste muutmiselmuudetakse sätteid Rentnikule ebasoodsamaks, on  Rentnikul õigus Leping üles öelda, teavitades sellest Rendileandjat viie (5) tööpäeva jooksul peale Tingimuste muudatuste teavituse kättesaamist.

19.4. Rendileandjal on õigus Lepingust tulenevaid nõudeid Rentniku vastu loovutada kolmandatele isikutele. 

19.5. Poolte eesmärgiks on lahendada võimalikud erimeelsused läbirääkimiste teel. Juhul, kui läbirääkimised ei lahenda erimeelsust, on Rentnikul õigus pöörduda oma õiguste kaitseks kohtusse või Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ametisse (Pronksi 12, 10117 Tallinn, tel 620 1700) või nimetatud ameti juures tegutseva tarbijavaidluste komisjoni poole (tel 620 1920, e-post avaldus@komisjon.ee). Täiendav info on kättesaadav www.ttja.ee. 

19.6. Lepingust tulenevad vaidlused, mida Pooled ei suuda lahendada kokkuleppel, kuuluvad lahendamisele Rentniku elu- või asukoha järgses kohtus Eesti Vabariigi õigusaktide alusel. Juhul kui Rentnik asub pärast Lepingu sõlmimist elama välisriiki või viib sinna üle oma tegevuskoha või asukoha või kui Rentniku tegevus-, elu- või asukoht ei ole hagi esitamisel teada, lahendatakse vaidlus Eesti Vabariigi kohtus Eesti Vabariigi õigusaktide alusel. Eelnimetatu ei välista Poolte õigust esitada avaldus maksekäsu kiirmenetluses vastavalt nimetatud menetluse kotha sätestatud kohtualluvusele.

Ostukorv0
Korv on tühi.
Jätka ostlemist
0